Bookmark and Share

Tyske offentligt ansatte lander OK-aftale efter advarselsstrejker
200.000 offentligt ansatte har været ude i rullende strejker i sidste uge kom overenskomsten i hus
24. april 2018

Det offentligt ansatte organiseret i det store tyske forbund Ver.di har fået en ny overenskomst, som sikrer en gennemsnitlig lønstigning på 7,5 procent over de næste 30 måneder. Dertil kommer et engangsbeløb på 250 euro til de lavest lønnede.

– Det er det bedste resultat vi har fået i mange år, sagde chefen for det tyske fagforbund Verdi, Frank Bsirske, efter at offentligt ansatte tyske arbejdere fik kæmpet sig til gennemsnitlige lønstigninger på 7,5 procent over 30 måneder.

Det tyske aftalesystem giver plads til såkaldte advarselsstrejker. Og de seneste uger har Tyskland været præget af en stribe ”rullende strejker” i transportsektoren, på hospitaler, daginstitutioner og offentlige kontorer. Mere end 200.000 offentligt ansatte har været ude i korte strejker op til forliget, skriver PSI, de offentligt ansattes verdensorganisation.

Lønstigningerne kommer over tre gange i løbet af de 30 måneder overenskomsten løber. Em stigning på 3,19 procent marts i år, mens der kommer yderligere 3,09 procent april næste år, de sidste 1,06 procent udløses i marts 2020. (brink)Back to Top