Bookmark and Share

Transportarbejdere vil stoppe TiSA
Det Internationale Transportarbejderforbund i kampagne mod TiSA forhandlinger, aftalen truer faglige og demokratiske rettigheder, mener ITF
29. maj 2017
ITF kampagneside mod TiSA
 • ITF har startet en kampagne, der skal give dets mere end 600 forbund og fagforeninger værktøjer til at bekæmpe den ”hemmelige” aftale om handel i servicesektoren, som har været forhandlet mellem EU og 22 andre lande.

  - Kampagnen skal hjælpe fagforeningerne til at påvise de farer som TiSA udgør mod arbejderrettigheder og demokratiet, skriver ITF på sin hjemmeside, hvor de har samlet kampagnemateriale og rapporter om TiSA på webstedet: http://www.tisameanstrouble.org.

  - Vi ved alle, at TiSA er en stor trussel mod faglige rettigheder og arbejdsvilkårene. Men hvad der ikke er så kendt er, hvordan aftalen er en direkte trussel mod transportarbejdernes jobs. Det retter vi op på nu, siger generalsekretæren for ITF, Steve Cotton.

  - Lige nu er TiSA-forhandlingerne afbrudt. Det giver os en chance. Så tag et kig på kampagnesiden, find de redskaber, der passer Jer bedst, og med al styrken fra transportarbejdernes fagforeninger vil vi sammen sejre over TiSA, siger han.

  Styrker de magtfulde

  Opfordringen bliver fulgt op af Paddy Crumlin, præsident for ITF:

  - TiSA vil styrke de mest magtfulde virksomheder i transportindustrien, og give dem særbehandling. TiSA har ingen værdi overhovedet for arbejdere og borgere. TiSA skaber alvorlige forhindringer for enhver stat, som ønsker at investere i og selv styre sin infrastruktur eller – og det er helt afgørende – vil forsvare anstændige arbejdsvilkår og forhold i transportsektoren, siger han.

  - Det er vores pligt, som fagforeningsfolk, at opbygge den viden de alliancer, der skal til for at udfordre den lukkethed og mangel på demokrati, som præger TiSA, og udvikle realistiske alternativer med udgangspunkt i arbejderne, siger Paddy Crumlin. (brink) 

     Back to Top