Bookmark and Share

S truer med at gå mod pakke om det indre-marked
Socialdemokraterne i EU-parlamentet truer med at sige nej til EU-kommissionens pakke for det indre marked
09. november 2010

Da EU-kommissionen præsenterede sine 50 forslag om styrkelse af de indre marked var styrkelsen af strejkeretten strøget af listen i sidste øjeblik. Det får nu Socialdemokraterne i EU-parlamentet til at true med at afvise reformpakken.

Som tidligere omtalt, så forventede fagbevægelsen, at pakken ville indeholde et forslag om at styrke strekeretten i forhold til det indre friheder. Styrkelsen skulle rette op på den undergravning af konfliktretten, som en række EU-domme har medført. Men i sidste øjeblik blev forslaget strøget, og kommissionsformand Barosso erklærede, at der ikke ”var behov for at styrke strejkeretten”.

Det har fået den Europæiske Faglige Sammenslutning til at reagerer voldsomt, og nu følger Socialdemokraterne efter.
- Kommissær Malström har sammen med andre kolleger valgt at gå en farlig vej, da de strøg løftet om at styrke strejkeretten i det indre marked, siger formanden for den socialdemokratiske partigruppe i parlamentet ifølge europortalen.se.

Det svenske S-medlem af parlamentet Marita Ulvskog går et skridt videre:
- Et udvandet handlingsprogram for det indre marked, som ikke respekterer grundlæggende faglige rettigheder, kan ikke regne med vores støtte, siger hun.

EU-kommissionens storstilede plan for en relancering af det indre marked er pt. i høring i medlemslandene og kommissionen har inviteret til en offentlig debat på deres hjemmeside. EU-parlamentet skal også inddrages i vedtagelsen. (brink)Back to Top