Bookmark and Share

Ryanair klager til EU-kommissionen
Danske kommuner har ikke lov til at vælge Ryanair fra, mener selskabet, som vil have EU-kommissionen til at gribe ind mod kommuner som ikke vil købe deres biletter
26. maj 2015

Ifølge Ryanair er det i strid med EU-reglerne, når Københavns Kommune og en række andre kommuner nægter ansatte at flyve med selskabet i arbejdssammenhæng.

Derfor har Ryanair klaget til kommissionen og opfordret den til at undersøge ”ulovlighederne”, som ifølge Ryanair er i strid med grundlæggende EU-ret.

I en pressemeddelelse nævner selskabet København Kommunes overborgmester, Frank Jensen. Han har i et interview til Berlingeren sagt, at de ansatte i kommunen ikke skal bruge selskabet. En række kommuner har vedtaget ikke at bruge Ryanair, mens flere kommuner er på vej med forslag om det samme.

“Disse ulovlige beslutninger er et klart brud på Ryanairs frie udveksling af tjenesteydelser i Danmark, og forbrugernes frie valg, og det involveret helt klart ulovlig statsstøtte til andre flyselskaber”, skriver Ryanair.

- Ryanair har klaget formelt til EU-kommissionen over disse danske brud på fundamentale friheder, som er beskyttet af EU-lovgivning, siger Ryanair’s Robin Kiely.

“Ryanair opfordret EU-kommissionen til at efterforske ulovlighederne og straks tage skridt mod Danmark for at sikre, at rejseforbuddene fjernes”, skriver selskabet. (brink)Back to Top