Bookmark and Share

Kontante svar på social dumping


Hent programmet for konferencen

Der skal konkrete løsninger på bordet, når faglige tillidsfolk mødes 2. december til konference om social dumping, siger en af initiativtagerne.
13. september 2010

- Hver dag leverer nye eksempler på, hvordan social dumping breder sig på arbejdsmarkedet. Det er ikke kun en sag for byggefagene, det breder sig til alle brancher. Derfor er det vigtigt, at vi nu sætter fokus på konkrete løsninger, siger Finn Sørensen, næstformand i 3f Industri og Service København. Han er en af initiativtagerne til konferencen, som indtil videre har 17 faglige organisationer bag sig.

- Der er brug for en fælles indsats. Derfor er der inviteret både forskere, politikere og hverdagens eksperter til at komme med deres bud på, hvordan vi kan dæmme op for bølgen af social dumping, siger Finn Sørensen.

Der er brug for løsninger på alle niveauer, mener han.

- Vi skal have gjort noget i Folketinget. Det handler både om kædeansvar, som S og SF har taget med i deres program, men også om at få bedre redskaber til fagbevægelsen mod plat og svindel, siger Finn Sørensen.

På konferencen får repræsentanter for de tre arbejderpartier mulighed for at give deres bud på konkrete løsninger.
- Men vi skal også diskutere, hvad der er af muligheder i overenskomsten. Vi kom et stykke sidste gang, men det rækker ikke. Spørgsmålet er, om vi kan skrue et kædeansvar sammen i overenskomsten, siger han.

På konferencen er der oplæg fra en række faglige folk, som til daglig slås med social dumping.

EU en del af problemet

Det tredje ben i konferencen handler om EU’s rolle, der deltager EU-parlamentarikere fra S, SF og Folkebevægelsen mod EU.


- EU er den del af problemet. EU-domstolen har begrænset fagbevægelsens muligheder for at stille krav om danske overenskomster til udenlandske virksomheder. Vi skal diskuterer, hvordan vi kan støtte op om den Europæiske Faglige Sammenslutnings krav om en social protokol, siger Finn Sørensen.

- Samlet handler det om en bred vifte af initiativer, som kan lægge et grundlag for en ny regerings politik på det her område, siger han.

Om kort tid kommer der brev ud til alle fagforeninger i landet med opfordring til at gå med som medarrangør af konferencen.
- Det er den bedste måde at få tillidsfolk og fagligt aktive til at deltage. Det er vigtigt at fagforeningerne gør noget for at få tillidsfolk til at deltage, så konferencen bliver så bred som mulig, siger Finn Sørensen. (brink)

 

 

 Back to Top