Bookmark and Share

Håndværkere i futtogs-demo mod dumping
Bygningshåndværkere demonstrerede tirsdag morgen for danske vilkår for polske arbejdere
20. august 2013

Politiet havde forbudt den demonstration, som byggefagene i København havde planlagt tirsdag morgen foran St. Kongensgade 21 i København. I stedet for at trodse forbuddet og risikerer at blive sat i futtog af politiet, så valgte bygningsarbejderne at lave deres eget futtog i form af en gående demonstration rundt om ejendommen.

Demonstrationen lagde yderligere pres på Herbo-koncernen, som beskæftiger otte polakker på adressen. Fagforeningerne kræver overenskomst for de polske arbejdere, fagforeningen mener, at koncernen i årevis har underbetalt polsk arbejdskraft på byggerier i hovedstadsområdet.

- Det er skammelig, det er udansk og det er hamrende dyrt for samfundet, siger Bo Rosschou formand for Malernes Fagforening Storkøbenhavn.

Vil stoppe koncernen

Herbo er blokeret og byggefagenes fagforening vil i løbet af nogle dage forsøge at stoppe koncernens aktiviteter med en sympatikonflikt.

- Vi mødes torsdag i byggefagene for at drøfte næste skridt. Gennem en effektiv sympatikonflikt vil vi søge at stoppe koncernens aktiviteter, med henblik på at opnå danske overenskomst for Herbo’s polske arbejdere, siger Bo Rosschou.

De otte polske bygningsarbejdere indretter nyt spa på adressen, entreprenøren er Herbo v/ Anne Dorph Herbo, der ifølge fagforeningerne via Herbo Byg ApS styrer den polske arbejdskraft.
Herbo driver investeringsselskab, ejendomsadministration, byggevirksomhed, ejendomsselskab, og ejendomsmæglerfirma.
Men baggrunden er hård profit, bl.a. opnået gennem den polske arbejdskraft, der påstås udstationeret, men som i virkeligheden er fast tilknyttet Herbo, mener man hos byggefagenes fagforeninger. (brink)

 Back to Top