Bookmark and Share

Folkehøring om pejlemærker for EU
Den 25.-26. februar er der Folkehøring på Christiansborg, hvor 200 danskere er inviteret til at vælge pejlemærker for dansk EU-politik. Fri bevægelighed og social dumping er et af hovedtemaerne
09. februar 2017

Det er Folketinget Europaudvalg, som står for høringen. Ambitionen er at samle et mini-Danmark med 200 danskere som er udvalgt af Gallup, og som angiveligt udgør et repræsentativt udsnit af ”danskerne”.

Opgaven for de 200 bliver at udpege pejlemærker for dansk EU-politik.

Op til høringen har en række organisationer og enkeltpersoner givet deres bud på pejlemærker, som kan ses på høringens hjemmeside.
Et af temaerne er arbejdskraftens fri bevægelighed og social dumping, hvor bl.a. 3F, FOA og de faglige hovedorganisationer byder ind.
Fagbevægelsen mod Unionens bud på pejlemærker kan ses her.

Op til høringen har alle mulighed for at komme med deres bud, og Europaudvalget har også sat gang i en debat på Facebook, hvor der også kan stemmes om hvorvidt vi f.eks. skal have en social protokol i EU.

Der er tre gange tidligere afholdt folkehøringer. Første gang forud for folkeafstemningen om euroen, anden gang i forbindelse med EU’s tænkepause i 2006 og tredje gang forud for folkeafstemningen om retsforbeholdet i 2015. (brink)Back to Top