Bookmark and Share

Faglige rettigheder under pres verden over
Faglige rettigheder er under pres verden over, og EU-landene er godt med, når gælder angreb på fagbevægelsens og de faglige rettigheder
18. juni 2013

Mens arbejdsløshed og lønforskellene bare vokser verden over, så svækkes fagbevægelsen i en række lande med angreb på de faglige rettigheder, det viser den ”verdens LO”, ITUC’s årlige oversigt over overgreb på fagbevægelsen i 2012.

ITUC har medlemsorganisationer i 156 lande (også danske LO er tilsluttet), og den årlige oversigt melder om overgreb på faglige rettigheder i 80 lande. Rapporten har særligt fokus på syv lande, hvor fagbevægelsens vilkår er ekstemt vankskelige. Det gælder Georgien, Zimbawe, Burma/Myanmar, Bahrain, Fiji, Guatemala og Swaziland. 

Men rapporten kan også melde om angreb på faglige rettigheder i en række europæiske lande, her i blandt EU-landene Belgien, Bulgarien, Grækenland, Kroatien, Tyskland, Italien, Letland, Polen, Portugal, Rumænien, Spanien og England.

Begrænsningerne og overgrebene på de faglige rettigheder i EU-landene er drevet af den nedskæringspolitik, som for nogle landes vedkommende dikteres af Trojkaen og som har været den generelle ”anbefaling” fra EU som almen krisemedicin.

Det er en politik som tidligere har været kritiseret både af FN’s arbejdsorganisation, ILO og Europarådet. (brink)Back to Top