Bookmark and Share

Europæiske faglige græsrødder i oktoberoffensiv


Noah planlægger "middag med TTIP" ved Dansk Industris hovesæde. Her vil der blive serveret klorkyllinger ,hormonbøffer, genmodiciferet majsgrød og andre gode sager, som europæiske forbrugere, ifølge aktivisterne, kan se frem til, hvis TTIP bliver en realitet.

Fagforeninger og miljøorganisationer planlægger march mod Bruxelles og aktionsuge i hele Europa mod nedskæringspolitikken og handelsaftalen mellem USA og EU
24. september 2015

Under parolen ”OXI” - det græske ord for nej - planlægger en lang række faglige- og græsrodsorganisationer aktioner og protester, som grundlæggende er rettet mod EU-toppen og de fleste europæiske regeringers aktuelle politik.

Det er TTIP-forhandlingerne mellem EU og USA, Trojkaens diktatet til Grækenland og den generelle nedskæringspolitik, som er i skudlinjen. Og aktiviteterne skal tydeligvis forsøge at bringe de folkelige protester tilbage på banen, efter den græske regerings nederlag i dets forsøg på at gøre op med nedskæringspolitikken.

1. oktober starter de første aktivister ud fra Gibraltar i en march som skal end i Bruxelles midt i måneden. Undervejs er der foreløbig planlagt aktiviteter i 35 byer undervejs. Marchen når frem til EU-topmødet i Bruxelles d. 15. oktober, hvor det er planen at ”omringe” de europæiske ledere.

De følgende bliver der møder, workshops og seminarer om en stribe emner, som alle tager udgangspunkt i en kritisk vurdering af den europæiske elites førte politik. Det rækker fra kravet om stop for handelsaftalen TTIP, til spørgsmålet om social dumping og den førte nedskæringspolitik.

Til middag med TTIP

Også i Danmark forbereder det netværk som arbejder med handelsaftalen aktioner og møder i oktober. 10. oktober kalder aktivisterne til ”middag med TTIP foran Dansk Industis hovedkvarter i København.

Her vil der blive serveret klorkyllinger ,hormonbøffer, genmodiciferet majsgrød og andre gode sager, som europæiske forbrugere, ifølge aktivisterne, kan se frem til, hvis TTIP bliver en realitet.

Nu på mandag d. 28. kl. 17-19 er der aktivstmøde i Folkets hus Stengade 50 på Nørrebro, hvor aktionen skal planlægges, og hvor der er workshops om TTIP. (brink)

 Back to Top