Bookmark and Share

Europæisk støtte til offentligt ansattes ok-kamp
Den Europæiske Faglige Sammenslutning sender verbal støtte til de offentligt ansatte og opfordrer arbejdsgiverne til at droppe lockout-truslen
12. april 2018

Den europæiske fagbevægelses paraplyorganisation EFS sender nu i elvte time en støtteerklæring, til de offentligt ansattes organisationer.

I brevet fra EFS’ generalsekretær Luca Visentini er der fuld støtte til fagbevægelsens OK-krav og en opfordring til de offentlige arbejdsgivere om at trække lockout-truslen tilbage.
- EFS støtter vores danske kollegers krav og deres kamp for en rimelig lønstigning, der afspejler lønudviklingen i den private sektor. Vi støtter lærernes ret til en ny arbejdstidsaftale. Vi er dybt bekymrede over den truende lockout, især i et land hvor ansættelsesforhold er baseret på en model for social dialog, kollektive forhandlinger og kollektive handlinger, skriver han.

Husk ILO kritik

Luca Visentini kalder lockout-varslet fra de offentlige arbejdsgivere for ”meget aggressivt”:
- Den truede lockout af 90% af de statslige medarbejdere og 50 % af de kommunale medarbejdere er meget aggressiv. Det er en total overreaktion overfor et strejkevarsel, der kun omfatter 10 % af den offentlige arbejdsstyrke, skriver han.

- Vi har mistanke om, at lockouten er en taktik, som er aftalt på forhånd, for at bringe regeringen ind i konflikten og tjene som undskyldning for at gribe ind i konflikten og underminere det danske kollektive forhandlingssystem, skriver Visentinis.

Og så minder han om, at regeringsindgrebet mod lærerne i 2013 blev kritiseret af FN’s arbejdsorganisation ILO:
- Vi forventer, at den danske regering vil huske på den kritik, som den tidligere danske regering modtog fra ILO efter lærerlockouten og lovindgrebet i 2013. Vi vil holde Europas arbejdere informeret om den danske regerings ageren og rejse sagen. Jeres succes, er vores succes, slutter Visentini. (brink)Back to Top