Bookmark and Share

EU har stadig mere end 25 millioner arbejdsløse
Trods et lille fald i arbejdsløsheden så er den stadig fuldstændig uacceptabel høj, så stop nedskæringerne i det offentlige forbrug og invester i jobs, lyder kravet fra den Europæiske Faglige sammenslutning
04. august 2014

De seneste tal fald fra EU’s statistiske kontor, Eurostat melder om et lille fald i arbejdsløsheden fra maj til juni på 0,1 procent. Det seneste år er faldet 0,7 procent, men der er stadig godt 25 millioner arbejdsløse i EU. Mere end fem millioner er af de arbejdsløse er under 25 år.

- Det er totalt uacceptabelt med mere end 25 millioner arbejdsløse, og ungdomsarbejdsløsheden er stadig uacceptabel høj. En reduktion på 0,7 procent i en situation med så høj arbejdsløshed er fuldstændig utilstrækkeligt, siger Claudia Menne, sekretær i den Europæiske Faglige Sammenslutning.

Den sæsonkorrigerede arbejdsløshed i juni var 11,5 procent i eurozonen og 10,2 for hele EU. Østrig har den laveste arbejdsløshed med 5 procent mens Grækenland topper med 27,3 procent.

- Faldet i arbejdsløsheden i lande som Spanien, Portugal og Ireland – de lande som har set det største fald i arbejdsløsheden – er, at folk forlader landene for at finde job andre steder, påpeger Claudia Menne.

- EU og de europæiske regeringer er nød til at investere i vækst og ikke vare skære i de offentlige udgifter. Arbejdsløsheden i USA er lavere og er faldet mere, netop fordi Obama-administrationen har investeret i vækst og ikke kun skåret i udgifterne, siger hun. (brink)Back to Top