Bookmark and Share

Demonstration mod CETA i næste uge


Aktivister bød politikerne velkommen til CETA-debatten i Folketinget tirsdag, på torsdag er der demonstration mod handelsaftalen

29 faglige og græsrodsorganisationer kalder til demonstration mod CETA aftalen torsdag d. 23. marts
17. marts 2017

Det er ”Fællesinitiativet STOP CETA”, der står bag næste uges demonstration mod EU’s handelsaftale med Canada. Demonstrationen starter ved Udenrigsmisteriet kl. 16.00 og går til Christiansborg Slotsplads. (Se program på Facebook).

Protesten mod CETA sker samtidig med, at Folketinget er i gang med at behandle ratifikationen af aftalen, som skal godkendes af alle EU-landenes. Førstebehandlingen startede tirsdag, hvor politikerne blev budt på champagne på trappen til
Christiansborg for at fejre ”erhvervslivets våde drøm om CETA”, det var aktivister fra Stop CETA, som ville gøre politikerne opmærksom på aftalens konsekvenser for miljø, borgere og faglige rettigheder.

- Men, hvorfor en demonstration nu, hvor det ser ud til at der er solidt flertal i Folketinget for at godkende CETA? Er løbet ikke kørt?

- Det er jo nu, det gælder. Det er nu, Folketinget skal beslutte sig. Og der er stadig en chance for, at mange får øjnene op for, hvor vanvittig en aftale, CETA er, siger Kenneth Haar fra Stop CETA.

- Det er meget vigtigt, vi viser, at der er modstand mod CETA også i Danmark. Der er flere andre steder i EU, hvor aftalen hænger i en tynd tråd, og dem der arbejder i de lande, har brug for at vide, at det ikke bare er dem, der kan se, at den er helt gal. Vi kan ikke overlade det hele til folk i lande som Tyskland, Østrig, Belgien og Frankrig, siger han.

- Hvis Folketinget ender med at støtte CETA, er det jo ikke slut med det. Hvis den en dag træder i kraft, så skal vi have samlet en kritisk masse til at overvåge, hvordan den gennemføres. Vi skal jo ikke finde os i at blive kostet rundt af store virksomheder bare fordi Folketinget en dag tog en forkert beslutning. CETA er en del af et større billede, hvor andre nye initiativer truer i kulisserne. Vi må se de ting, vi laver omkring CETA som en måde at bygge op til de kampe, der står i fremtiden, siger Kenneth Haar.

Bag initiativet står – udover en række græsrodsorganisationer – forbundet PROSA og en håndfuld store 3F afdelinger. Demonstrationen anbefales af forbundet FOA og en række partier.

Samtidig har der i denne uge været aktiviteter mod aftalen flere steder i landet, bl.a. i Århus hvor 3F Transport, Logistik og Byg har været på gaden hele ugen og delt materialer ud om aftalens konsekvenser.
Stop CETA samler løbende underskrifter på nettet mod aftalen og opdaterer løbende om aktiviteterne på deres hjemmeside.

Ved torsdagens demonstration taler bl.a. næstforkvinde i IT-forbundet PROSA, Hanne Lykke Jespersen og formanden for FOA, Dennis Kristensen. (brink)Back to Top