Bookmark and Share

Chauffører kørte krav til dørs i Bruxelles


Protestkonvojen lagde ud i London og nåede gennem seks EU-lande inden den lagde til i Bruxelles

Det Europæiske Transportarbejderforbund, ETF vandt en foreløbig sejr da EU-parlamentet onsdag afviste forslag om at lade vognmænd kører 86 timer om ugen
29. april 2010

EU-kommissionens forslag om at lade selvstændige vognmænd kører rundt på Europas landeveje op til 86 timer om ugen blev i går mødt med protester i Bruxelles.

Et vogntog af lastbiler og busser, som havde kampagnet sig gennem seks medlemslande, mødtes foran EU-Kommissionens hovedkvarter, samtidig med at forslaget blev behandlet i parlamentets beskæftigelsesudvalg.

ETF har sat en kampagne ind mod forslaget, som med et slag vil tillade vognmænd der ejer deres bil at fordoble arbejdstiden. Det vil både undergrave ordentlige job i branchen og udgøre en risiko for sikkerheden på vejene, mener forbundet.

Et flertal i udvalget havde hørt hornene fra bilerne og stemte imod forslaget. Som faldt med stemmerne 30-19. Det skal senere behandles af det samlede parlament.

- Parlamentet har stemt for sikrere vej for alle europæere og bedre jobs for professionelle chauffører, sagde ETFs generalsekretær, Eduardo Chagas.

- Vi fortsætter aktiviteterne for at sikre, at dagens afstemning bliver godkendt, når parlamentet stemmer om det til juni, sagde han.

Kommissionen har støtte i ministerrådet til forslaget om at forlænge køretiden for selvstændige fra de gældende 48 timer til 86 timer om ugen. Inden valget til EU-parlamentet afviste det afgående parlament forslaget, bl.a. med henvisning til, at det kunne tvinge chauffører til at lade sig ”ansætte” som selvstændige vognmænd, det som populært kaldes ”arme- og ben”.
Vogntoget mod forslaget startede fredag i London og besøgte undervejs til Bruxelles bl.a Haag Düsseldorf og Paris. (brink)Back to Top