Bookmark and Share

Blå blok vil skrotte ID-Kort i byggeriet
Venstre, Konservative og Liberal Alliance vil stoppe ID-kort i byggeriet, hvis blå blok kommer til magten, mens DF holder dør på klem
05. maj 2015

Venstre, Konservative og Liberal Alliance vil ikke fortsætte regeringens arbejde for et obligatorisk ID-kort i byggeriet, hvis der kommer et blåt flertal efter næste valg, skriver Altinget.dk.
Det obligatoriske ID-kort, et såkaldt sikkerhedskort skal gøre det nemmere at bekæmpe social dumping i byggeriet. Aftalen mellem regeringen, Enhedslisten og SF blev indgået i 2014, og planen var at det skulle kunne hæftes på alle der arbejder på byggepladserne fra denne sommer.

Men i sidste uge blev sagen udskudt, fordi kortet ikke dækker selvstændige, og derfor heller ikke kan fungere i kampen mod ”falske selvstændige” eller arme og ben-virksomhederne.

Derfor er forligspartierne enedes om at udskyde en ordning til oktober , efter folketingsvalget.
Men hvis valget betyder et regeringsskifte, så tyder alt på, at ID-kortet ikke bliver til noget i denne omgang. Venstre afviser at videreføre forslaget fra de røde partier.

- Vi mener, at et ID-kort vil være fordyrende, unødigt bureaukratisk, og ufleksibelt. Derfor er vi imod forslaget, og vi har ingen ambitioner om at gennemføre det, siger Venstres ordfører på sagen, Jakob Engel-Schmidt til Altinget.

Dansk Folkeparti holder dog en lille dør på klem for en aftale om et ID-kort efter et valg.
- Hvis vi vel at mærke kan få de oplysninger på kortet, som vi ønsker for at kontrollere udenlandsk arbejdskraft, er det ikke utænkeligt, at vi kan lave noget sammen med Socialdemokraterne, SF og Enhedslisten, siger DF ordfører, Bent Bøgsted. (brink)Back to Top