Bookmark and Share

3F støtter social protokol i EU
3F Kongressen vil arbejde aktivt for at få de faglige rettigheder overordnet det indre markeds regler
15. september 2010

3F’s kongres i Aalborg vedtog, at kampen for en social protokol i EU, som gør op med de faglige rettigheders underordning under det indre markeds regler om fri bevægelighed af kapital og arbejdskraft.

Kongressen besluttede at forbundet skal arbejde for at Den Europæiske Fagliges Sammenslutnings, EFS forslag til en social protokol til Lissabontraktaten bliver virkeliggjort.

Den sociale protokol, slår en gang for alle fast, at de faglige rettigheder står over det indre markeds regler om fri bevægelighed for kapital og arbejde.
3F’s opbakning er indarbejdet i forbundets fagligt politiske grundlag, der er beskrivelsen af 3F’s politiske mål i kongresperioden.

Opgør med EU-domstolen

Den sociale protokol er et opgør med den stribe af EU-domme, som har begrænset fagbevægelsens og medlemslandenes muligheder for at bekæmpe social dumping.

- Forslaget fra EFS er rigtig godt og vil vende tingene på hovedet, så det ikke fortsat er de faglige rettigheder, der underordnes de økonomiske interesser, sagde en af forslagsstillerne, Finn Sørensen, næstformand i 3F København Industri og Service under debatten.

Han slog imidlertid fast, at ord ikke alene gør det. Nu skal der arbejdes for at få protokollen gennemført. Det skal ske i samarbejde med en kommende S-SF regering. (brink)Back to Top